TEČAJ OSNOVE AVDIO TEHNIKE

V Društvu KILLING PRODUCTION PRODUKCIJA IN RAZVOJ GLASBE v sodelovanju  z PODJETJEM PRODUCENT.SI 2 x letno organiziramo TEČAJ OSNOVE TONSKE TEHNIKE za začetnike in ostale, ki bi želeli svoje znanje utrditi.

TERMINE USKLAJUJEMO SKUPAJ SPROTI Z POTRJENIMI UDELEŽENCI.

Osnovni Program zajema ure v studijskem okolju, ki ga izvajamo v 7 delih 1X tedensko po 4učne ure. V nadaljevanju pa udeležencem omogočimo obisk prireditve ali studijskega snemanja pod našim okriljem, kjer  lahko pod mentorstvom spremljajo ozadje nastajanja naše produkcije ali tehnične izvedbe dogodka in se tudi sami preiskusijo. Tečaj zajema tudi kasnejšo telefonsko asistenco naših mentorjev . Na koncu tečaja prejme vsak udeleženec brošuro ter DIPLOMO o opravljenem tečaju.

Vabljeni k prijavi spodaj.

——————————————————————————————————————————

PLAN izvedbe: 3.2.2023  ob 18h V prostorih Društva  KILLING PRODUCTION

MENTORJA: Marko JurkoRok Golavšek

PRIJAVA: info@killingproduction.org Z PRIPISOM PRIJAVA NA TEČAJ AVDIO TEHNIKE
P.S: DAN IN URA NI FIKSNA IN SE LAHKO PRILAGODI GLEDE NA prosti čas UDELEŽENCEV.     ŠTEVILO UDELEŽENCEV JE OMEJENO NA MAX 8.

————————————————————————————————————–

Program:52688661_10157217178541738_3866304593214308352_o

  • 1.POJEM ZVOKA (Lastnosti in oblike zvoka, referenčni nivoji, akustika, pojavi, pretvorbe, enote, praktični primeri )
  • 2. PROCESIRANJE ZVOKA (kompomente potovanja signala od izvora do medija, avdio povezave, vrste mikrofonov, kablov, konektorjev,mešalk,zvočnikov, )
  • 3. MANIPULACIJA ZVOKA (vrste mešalne mize, snemalniki, kontrolerji, procesorji, ojačevalniki, predstavitve parametrov, filtri, EQ, efekti, praktični prikazi/vaje)
  • 4. OZVOČITEV IN OBLIKOVANJE ZVOKA (osnovna pravila pri pripravi mešalne mize, prava izbira in postavitve opreme pri ozvočevanju, pristop, izračuni, terenske omejitve, feedback, komunikacija, tehnični riderji,  TRIKI IN RAZLIČNE TEHNIKE )
  • 5. INDIVIDUALEN TRENING (privat ura, na voljo za epecifična vprašanja, individualno svetovanje udeležencem)
  • 6. SIMULACIJA MIXANJA  ANALOGNO Uprizoritev prikaz mixanja – vokali, instumenti
  • 6. SIMULACIJA MIXANJA  DIGITALNO Uprizoritev prikaz mixanja – pop/rock, NZ ansambel
  • (uprizoritev potek in zaporedje mixanja kanalov z mešalno mizo. Simulacija live mixanja. Spoznavanje zakonitosti, kako izdelati dober MIX)
  • 7. TEHNIČNE VAJE & PREIZKUS SLUHA (vaje za sluh in pregled domačih nalog + samostojno osnovno miksanje posnetkov, Ocena, Diploma)
  • 8. PRAKSA NA TERENU PO OPAVLJENEM TEČAJU KOT ČLAN EKIPE OBISK KONCERTA ALI SNEMALNEGA STUDIA (ozvočevanje, spoznavanje z opremo in nastopajočimi, delo v timu, uvajanje za mešalno mizo, samostojno miksanje)

Cilj izobraževanja je, da vas usposobimo za samostojno tehnično izvedbo enostavnejše javne prireditve ali produciranja glasbe. predvsem podkrepljeno z razumevanjem OSNOV AVDIO TEHNIKE, kar koristi tudi za kompleksnejše projekte tako bo tudi vaš pristop bolj samozavesten. Zato je tečaj je namenjen začetnikom kot tudi osebam, ki že imajo izkušnje na področju ozvočevanja ali produkcije, a se srečujejo z mnogimi težavami pri svojem delu zaradi pomanjkanja znanja in koristnih informacij. Program bo prilagojen predznanju udeležencev, predaja znanja in informacij bo podkrepljena z bogatimi praktičnimi izkušnjami in triki naših mentorjev.

NA KRATKO O PROGRAMU:

Program obravnava teorijo zvoka, delovanje zvočnikov, mikrofonov, analogne / digitalne naprave… skratka – znanje, ki bi ga moral imeti vsak  ozvočevalec ali tonski mojster… Poleg obširnega teoretičnega seznanja bodo udeleženci lahko obiskali profesionalen studio, večjo ali manjšo prireditev, pri katerih ima zvok zelo pomembno vlogo. Udeleženci bodo imeli tudi priložnost, da se izkažejo za mešalno mizo, kjer bodo za zaključno nalogo samostojno pripravili svojo sceno za mešalno mizo in oblikovali zvok posnete glasbe.

 

MENTORJA:

ROK GOLAVŠEK, Elektronik, Glasbenik, 11412222_1419197705071603_8476649125036088754_nSistemski Tehnik. Kot Tonski mojster, Vodja Tehnične Ekipe, Miksanje FOH, Monitorski miks deluje že od leta 1997. Tesno je sodeloval je z glasbinimi skupinami kot so npr. DINO MERLIN, SEVERINA,  ZDRAVKO COLIC, SANK ROCK , VLADO KRESLIN, TABU, MAGNIFICO, ATOMIK HARMONIK  in mnogi drugi. Domač je z analogno in digitalno tehnologijo. Ozvočeval je tudi preko 200 dogodkov letno, od Srbije do Švedske, Niso mu tuji ne klasični sistemi ozvočenj, ne modernejši line array sistemi. Leta 2008 je spisal vodnik ZVOK IN PROCESIRANJE ZVOKA na Velenjski šoli. Zadnja leta ga je bilo opaziti za mešalno mizo na  koncertih skupin Navihanke, DONAČKA, ZAKA PA NE, Tanja žagar, itd. Kot sistemski in tonski tehnik pa vzporedno sodeluje tudi z večimi podjetji ter na večjih festivalih po sloveniji.

MARKO JURKOŠEK, Elektrotehnik s 15 letnimi izkušnjami  69589_372065432875445_899910640_niz področja produkcije glasbe in ozvočevanja in osvetlitve glasbenih prireditev. Bivši glasbenik v zasedbah STROJMACHINE, KILLING OPTION, itd.. Multi Instrumentalist, Producent. Kot Lučni in Tonski mojster aktivno sodeluje s številnimi glasbenimi skupinami (med drugimi z Marko Škugor, Manca Špik, Luka Basi, Tanja Žagar, Strojmachine, itd..)  Kot vodja oderske tehnike, sistemske tehnike in live mixanje je v sodelovanju z večjimi podjetji sodeloval že z veliko večino slo/jugo +tuje popularne, narodnozabavne, zabavne, alternativne scene: MOTORHEAD, LIL JON, URIAH HEEP, JUICY M, VANILAZZ, 2CELLOS, PERPETUM JAZZILE, MODRIJANI, JAN PLESTENJAK, ŠANK ROCK, TABU, SIDDHARTA, MAGNIFICO, DAND, BFM, ČUKI, DRAGOJEVIČ, CETINSKI, PARNI VALJAK, SEVERINA, MILE KITIČ, JELENA ROZGA, dubioza in mnogi drugi, vse od raznih koncertnih prireditev do VIP  korporativnih dogodkov, otvoritev,sejmov, mjuziklov, produkcije glasbe, za večino pomembnih slovenskih podjetjih in organizacij (Coca-cola, Sparkasse,Petrol,T2,Heiniken.itd..)festivali: Pivo in cvetje, trnfest, križanke, lent, pivo, muzikali Cvetje v jeseni, annie, 13, DRUŠČINA, Vid Valič itd.. . Je lastnik podjetja PRODUCENT.SI, ki se ukvarja z ozvočevanjem in osvetljitvijo dogodkov z lastno opremo. Je tudi lastnik snemalnega studia ter predsednik glasbenega društva KILLING PRODUCTION IN GLASBENI KLUB ŽALEC.

CELOTNA KOTIZACIJA TEČAJA: 550€

REZERVACIJA PROSTEGA MESTA je mogoča z plačilom prijavnine v višini celotnega zneska tečaja, ali pa v min. znesku 150eur ter ostenek v max 2. obrokih. (navodila o plačilu prijavnine sledijo ob povratnem prijavnem mailu udeleženca)

-Z DELITVIJO TE OBJAVE NA FACEBOOKU PRIDOBITE 5% POPUSTA PRI VČLANITVI V TEČAJ
-DODATEN POPUST 70€ PRI KOTIZACIJI DOBI  UDELEŽENEC, KI PRIPELJE DODATNEGA ČLANA

Za prijavo in dodatne informacije smo na voljo na spodnjih kontaktih:

070741746 (Marko)

info@killingproduction.org

V prihodnje pripravljamo tudi:

DELAVNICA ODERSKE TEHNIKE, DELAVNICA VIDEO PRODUKCIJA, DELAVNICA LUČNE TEHNIKE, TRENING Z DIGITALNO MEŠALNO MIZO ZA ZVOK IN LUČ

VEČ INFO: info@killingproduction.org

IZVAJAMO TUDI INDIVIDUALNA PRIVAT SVETOVANJA IN IZOBRAŽEVANJA, DEMONSTRACIJE mešalnih miz in glasbene opreme, poučevanje inštrumentov.

%d bloggers like this: